Pilot Shell – ervaringen van deelnemers

Sinds begin van dit jaar doen we een pilot met Shell. Shell-medewerkers in Nederland hebben de mogelijkheid om één dag in de week vrijwilligerswerk te doen, waarvan Shell de helft ‘betaalt’.

Shell biedt deze regeling omdat veel mensen gemotiveerd blijken te zijn om hun kennis en kunde in te zetten voor activiteiten die verder reiken dan hun dagelijkse werk. Met de kennis dat wij allemaal steeds langer zullen doorwerken, zal dit de balans voor medewerkers in hun baan ten goede komen en brengt dit de mogelijkheid om maatschappelijke betrokkenheid te bieden. Kortom, een win-win-win situatie!

Ondertussen zijn de eerste Shell-werknemers daadwerkelijk gestart: voor hen hebben we vanuit Tripido een mooie en passende vrijwilligers-opdracht gevonden!

Ervaringen van deelnemers 

Charlotte Woerde: actief bij C3, Centrum Jongeren Communicatie Chemie. Deze stichting laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin kunnen ontdekken.

“Mijn balans tussen werk en privé is helemaal hersteld. Het brengt me zoveel meer dan 5 dagen in hetzelfde kantoor, aan dezelfde onderwerpen en met dezelfde collega’s werken. Mijn creativiteit krijgt een boost, ik word enorm gewaardeerd en ik doe iets goeds voor de maatschappij.”

Diederik Weve: voorzitter van Vereniging Personen uit het Autisme Spectrum en organisator van het jaarlijkse Autminds congres. Diederik wil de emancipatie van mensen met autisme bevorderen waardoor hun afhankelijkheid van anderen minder wordt.

“Met de vrijwilligerspilot kwam er weer balans in mijn leven: het vrijwilligerswerk dat ik nodig heb als persoon, kan ik nu naast mijn werk plannen, en niet volledig ten koste van mijn vrije tijd. Daardoor wordt het duurzaam.”

Frederique Reddingius: ondersteunt stichting UrbanAct. Urban Act College begeleidt jonge mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie naar een duurzame toekomst.

“Het vrijwilligerswerk geeft veel voldoening, mocht je verbreding en verdieping zoeken dan is dit een fantastische optie. Deze mogelijkheid heeft mij hernieuwde energie gegeven en heeft mijn werkgeluk positief beïnvloed”

Yvonne Legetis beheerder bij Fort Buitensluis. Doel is dat het Fort een educatieve, culturele en recreatieve functie krijgt.

“Het bevalt uitstekend. Mij persoonlijk geeft het heel veel positieve energie. Mijn advies aan collega’s: DOEN! Vrijwilligerswerk, op welk gebied dan ook geeft veel voldoening. Een prachtregeling waaraan iedereen mee kan doen.”

Lees hier een uitgebreider verslag van de ervaringen van deelnemers.

Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *