Encore.org – second acts for the greater good

Vandaag hadden Leo en ik een tweede Skype-call met Betsy Werley, Director of Network Expansion bij Encore.org.

Encore.org is een ‘beweging’ in de US, die mensen ‘in midlife and beyond’ tot doelgroep heeft. Hun missie is: “Encore.org is building a movement to tap the skills and experience of those in midlife and beyond to improve communities and the world.”

De visie van Encore.org luidt: “While many see our aging society as a problem, we view it as a solution. Those in and beyond midlife represent a powerful source of talent with the accumulated skills, experience and wisdom to tackle some of society’s most urgent challenges. By embracing this unique opportunity, we can transform a zero-sum prediction into a win-win strategy, creating a better future for generations to come.”

Deze missie en visie van Encore.org zijn voor een deel de inspiratie geweest voor Tripido. Het is mooi om te zien dat deze beweging, deze netwerkorganisatie, in de US groeiende is en ook internationaal steeds meer aandacht krijgt. We zijn dankbaar dat we gebruik mogen maken van de enorme kennis en ervaring die Encore.org met ons wil delen!

Vandaag bespraken we met Betsy een aantal interessante punten.

Zo deelde zij bijvoorbeeld een best practice bij het starten van een opdracht van een werknemer bij een maatschappelijke organisatie. De ervaring van Encore.org is dat het kennismaken met een Maatschappelijke Organisatie, het echt leren kennen van mensen en cultuur, best wel even tijd kan kosten. Zeker als er sprake is van een ‘cultuur-shock’ over en weer. Het kan nuttig zijn om aan de start een kennismakings-periode te plannen die wat langer duur dan de wekelijkse inzet van één dag: een oriëntatie-periode. Goede tip!

Betsy gaat ons linken aan een aantal interessante initiatieven in Denemarken, Duitsland en UK, met organisaties en mensen die deels dezelfde thema’s als wij afdekken.

We hebben afgesproken dat onze formele start, kort na de zomervakantie, ook in het Encore.org netwerk gecommuniceerd wordt – wie weet wat daar nog van zal komen!

 

 

Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *