Bericht in NRC

Vandaag in NRC een artikel over Samenvijf, een detacheerder waar mensen 5 dagen betaald krijgen om 4 dagen te werken bij een opdrachtgever en 1 dag vrijwilligerswerk te doen.

Ook Tripido wordt genoemd in dit artikel aangezien de achterliggende gedachte achter beide initiatieven vergelijkbaar is: het doen van vrijwilligerswerk naast een betaalde baan heeft positieve effecten voor werknemer, werkgever en voor de samenleving.

Deze stelling wordt onderstreept Lonneke Roza (gepromoveerd op werknemersvrijwilligerswerk). Roza wijst erop dat onderzoek – waaronder dat van haarzelf – heeft aangetoond dat werknemers gelukkiger zijn als hun werkgever vrijwilligerswerk faciliteert, zodat ze iets kunnen betekenen voor de samenleving. En als ze gelukkiger zijn op hun werk, zijn ze ook meer betrokken, loyaler en productiever.

 

Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *