Tripido in Seoul

Eind juni hebben we in Zuid Korea over Tripido gesproken tijdens het International Forum van de Seoul 50+ Foundation. Wat een mooie ervaring was dat! 

De Seoul 50+ Foundation is een organisatie die 50plussers ondersteunt. Dit blijkt een kwetsbare groep in Zuid Korea – het komt veel voor dat 50plussers ontslagen worden bij bedrijven, simpel omdat ze te duur worden en er goede jongere arbeidskrachten beschikbaar zijn. Daardoor ontstaat er een gat, in hun leven en hun inkomen, wat tot behoorlijke problemen kan leiden. Daarnaast is de toenemende vergrijzing en fors issue in Zuid Korea. Eén van de belangrijkste oorzaken daarvan is het lage aantal kinderen dat geboren wordt – en dat komt voor een groot deel weer doordat het voor vrouwen met kinderen vrijwel onmogelijk is om carrière te maken. Jonge vrouwen verkiezen steeds vaker economische afhankelijkheid boven kinderen.

Via Encore.org – een Amerikaans netwerk – zijn we in contact gekomen met de Seoul 50+ Foundation en door hen uitgenodigd om te spreken op het International Forum op 28 juni.

We zijn erg blij met de feedback dat de meer dan 200 deelnemers werden geïnspireerd door onze speech en door de bijdragen van de andere sprekers uit Korea en het Verenigd Koninkrijk. Aangezien de situatie in Zuid Korea erg anders is dan in Nederland kan het concept daar niet 1-op-1 worden toegepast. Maar naar aanleiding van ons optreden tijdens het Forum denken we mee met verschillende organisaties over de manier waarop het principe daar toch zou kunnen werken.

We zijn dankbaar om ook op deze manier de discussie over duurzame inzetbaarheid te ondersteunen. Voor ons was het een unieke gelegenheid om de mogelijkheden te verkennen om het Tripido-concept op andere plaatsen en in andere omstandigheden te laten werken.

Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *