Shell continueert samenwerking met Tripido

Vorig jaar deden we een Tripido-pilot met Shell. Een aantal Shell-medewerkers in Nederland kreeg de mogelijkheid om één dag in de week vrijwilligerswerk te doen, waarvan Shell de helft ‘betaalt’. 

De 14 pilot-deelnemers zijn allemaal erg enthousiast, net als de organisaties waar deze deelnemers hun vrijwilligerswerk deden. Shell heeft daarom besloten om de regeling voor zeker twee jaar te continueren. Mooi dat Shell deze stap zet om alle werknemers in Nederland de mogelijkheid te geven om zijn of haar kennis en ervaring in te zetten voor het maatschappelijke belang. Net als Shell zijn wij ervan overtuigd dat dit een win-win-win situatie oplevert: goed voor de werknemer, goed voor het bedrijf, goed voor onze samenleving.

We zijn erg blij met het vertrouwen dat Shell ons geeft en zien met veel plezier uit naar het vervolg van de samenwerking.


Ervaringen van deelnemers
De regeling is heel goed opgezet en geeft je als medewerker een veilige methode om buiten de deur ervaring op te doen in een geheel andere setting, met totaal andere gewoonte en mensen.

Mijn balans tussen werk en privé is helemaal hersteld. Het brengt me zoveel meer dan 5 dagen in hetzelfde kantoor, aan dezelfde onderwerpen en met dezelfde collega’s werken. Mijn creativiteit krijgt een boost, ik word enorm gewaardeerd en ik doe iets goeds voor de maatschappij.

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven, je ontmoet vaak veel mensen en leert veel.

Ik ervaar dat ik mijn vrijwilligerswerk met aandacht kan doen, waardoor het me meer rust geeft.

De regeling is heel goed opgezet en geeft je als medewerker een veilige methode om buiten de deur ervaring op te doen in een geheel andere setting, met totaal andere gewoontes en mensen.

Met de vrijwilligerspilot kwam er weer balans in mijn leven: het vrijwilligerswerk dat ik nodig heb als persoon, kan ik nu naast mijn werk plannen, en niet volledig ten koste van mijn vrije tijd. Daardoor wordt het duurzaam.

Ik zou deze regeling absoluut aanraden, ook aan collega’s die niet ver van hun pensionering af zijn. Ik ga er na mijn pensionering absoluut mee door.

Het vrijwilligerswerk geeft veel voldoening, mocht je verbreding en verdieping zoeken dan is dit een fantastische optie. Deze mogelijkheid heeft mij hernieuwde energie gegeven en heeft mijn werkgeluk positief beïnvloed.

Het bevalt uitstekend. Mij persoonlijk geeft het heel veel positieve energie. Mijn advies aan collega’s: DOEN! Vrijwilligerswerk, op welk gebied dan ook, geeft veel voldoening. Een prachtregeling waaraan iedereen mee kan doen.
Ervaringen van vrijwilligers-organisaties


Ik denk dat dit een goede manier van kennis delen is. Vrijwilliger brengt een stukje corporate kennis en wij brengen een stukje ruimdenkendheid en autonomie naar de deelnemer.

Onze stichting heeft het project als erg positief ervaren, zowel de bemiddeling van Tripido als de Shell-ers die bij ons kwamen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Vrijwilliger kon zich 1 dag per week volledig op het vrijwilligerswerk richten, wat leidde tot meer en betrouwbare inzet. Je weet dat hij de tijd vrij kan maken om structureel werk te doen, en niet alleen ‘een keer als hij tijd heeft’ reageert. Ook kan hij zo meer ruimte creëren voor zichzelf om het rustig en goed te doen, i.p.v. een to do-lijst er doorheen te jagen en ad hoc te reageren.

Dankzij de vrijwilliger en zijn specifieke kennis van planning en finance hebben we deze activiteiten binnen onze organisatie geprofessionaliseerd.

Betrokkenheid en kennis voegen toe aan onze stichting. 

Het heeft ons werkelijk geholpen, het scheelt werk en je kan er op bouwen en vertrouwen.

Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *