Over ons

Prettig om kennis te maken!

Wij zijn Leo Smitshoek (links op de foto) en Vincent Snijder (rechts op de foto).

Jarenlang hebben we allebei gewerkt bij Nationale-Nederlanden (NN Group). We gaven leiding aan veranderprogramma’s en bestuurden grote afdelingen – met name in het ICT-domein. Onze gemeenschappelijke passie daarin was altijd: hoe zorgen we ervoor dat mensen happy zijn op hun werk, dat ze ongestoord kunnen vlammen en sprankelen.

Nu hebben we de kans gegrepen om van deze passie ├ęcht ons werk te maken. We zijn nu samen eigenaar van de onderneming Sparkling at Work.

Tripido vormt binnen die onderneming een specifiek onderdeel. De aanleiding voor Tripido was een mooie uitzending van VPRO’s Tegenlicht: Rendement van Geluk. Over startups die niet als doel hebben om zoveel mogelijk geld te verdienen maar een maatschappelijke uitdaging tackelen. Als je deze uitzending niet hebt gezien: hier kan je hem terugkijken. De moeite meer dan waard!

Een beetje gekscherend zeiden wij tegen elkaar: ‘welk maatschappelijk probleem gaan wij oplossen?’. In die tijd zagen we om ons heen collega’s binnen en buiten NN ouder worden, maar niet altijd gelukkiger. Vanuit dat thema zijn we gaan brainstormen en langzamerhand hebben we het Tripido-concept uitgewerkt. Mooi om te zien dat we het concept ondertussen hebben doorontwikkeld: het blijkt niet alleen voor ervaren werknemers voordelen te bieden maar kan ook heel goed ingezet worden om de duurzame inzetbaarheid van alle werknemers te verhogen!

De naam Tripido is afgeleid van de tripod, een driepoot. Drie partijen, werkgever, werknemer en maatschappelijke organisatie, vormen samen een krachtige constructie waarmee een mooi maatschappelijk belang wordt gedragen.

Onze droom is dat Tripido een mooie aanvulling wordt op het HR-instrumantarium in Nederland, waardoor werknemers happy blijven en maatschappelijk uitdagingen worden aangepakt.