Het concept

Er wordt vaak gesproken over een gat in de markt … wij zien dat er sprake is van een gat in de maatschappij.

Maatschappelijke organisaties hebben veel behoefte aan vrijwilligers met kennis en ervaring. Werknemers zijn op zoek naar naar ontwikkeling, afwisseling en zingeving. Soms zelfs naar een andere balans in hun leven. Werkgevers zijn bezig met duurzame inzetbaarheid en willen een aantrekkelijke werkgever zijn.

Met Tripido creëren we een win-win-win door deze drie belangen met elkaar te verbinden. Het basisprincipe van Tripido is dat een werknemer minder gaat werken bij zijn of haar werkgever én in deeltijd vrijwilligerswerk gaat doen bij een organisatie met maatschappelijk belang.

Denk bijvoorbeeld aan een constructie waarin iemand 90% gaat verdienen, 80% gaat werken bij zijn of haar werkgever en 20% vrijwilligerswerk gaat doen.

De afbeeldingen geven verschillende voorbeelden van dit principe weer, maar er zijn meer varianten mogelijk. De exacte invulling kan per werkgever worden bepaald.

 

Voordelen

Dit heeft voordelen voor alle betrokken partijen. Voor de werknemer gaat het over vitaliteit, balans, zingeving, talentontwikkeling, waardering. Voor de werkgever zit de toegevoegde waarde in duurzame inzetbaarheid, aantrekkelijk werkgeverschap, gezonde doorstroom, maatschappelijke bijdrage. Voor de maatschappelijke organisatie zit het belang in het verkrijgen van kosteloze en structurele inzet van waardevolle kennis en ervaring.

 

Activiteiten Tripido

Tripido voert de volgende activiteiten uit:

  • creëert en onderhoudt inzicht in de behoefte van maatschappelijke organisaties en legt dit vast in de vorm van een actuele opdrachtenportefeuille;
  • coacht de werknemers, helpt zingeving te vinden, onderzoekt specifieke wensen;
  • begeleidt de maatschappelijke organisaties;
  • zorgt voor media-aandacht rond Tripido, met nadruk op de belangrijke rol die betrokken werknemers kunnen spelen binnen de samenleving en de werkgevers die dit mogelijk maken;
  • realiseert de concrete matches en zorgt voor nieuwe opdrachten als de huidige inzet afloopt.

De werkgever betaalt een jaarfee per deelnemer voor de werkzaamheden van Tripido.